Autor: Margit Mander, Tööinspektsiooni nõustamisjurist • 3. oktoober 2022

Mis muutus uuenenud töölepingu seaduses katseaja puhul?

Töölepingu seaduse (TLS § 101 lg 1) kohaselt rakendub tööle asumise päevast arvates neljakuuline katseaeg, mille eesmärk on hinnata, kas töötaja tervis, teadmised, oskused, võimed ja isikuomadused on tasemel, mida nõutakse töö tegemisel.
Foto: Pixabay

Kuigi see säte annab võimaluse tööandjal hinnata töötaja sobivust, on TLS § 86 lg 1 kohaselt ka töötajal võimalik katseajal lihtsustatud korras tööleping üles öelda. See tähendab, et samamoodi nagu tööandjal on õigus hinnata töötajat, on ka töötajal õigus hinnata tööandja sobivust ja töökeskkonda ning sobimatuse korral lõpetada katseajal tööleping lihtsustatud korras (TLS § 96 kohaselt 15-kalendripäevase etteteatamisega).

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456