Autor: Margot Vent • 21. oktoober 2022

Uuring: vahetustega töötaja peaks sööma just nii

Ameerika Ühendriikides tehtud värske uuringu kohaselt vähendab päeva toidukordade söömine kümne tunni jooksul vahetustega töötajate terviseriske. Ehkki uuring tehti tuletõrjujate seas, võib seda laiendada ka teistele vahetustega töö tegijatele ja väikelaste vanematele.
Värske uuringu kohaselt peaks vahetustega töötaja sööma kümne tunni jooksul.
Foto: Shutterstock

Vahetustega töö koormab keha eelkõige ebaregulaarse une ja ööpäevarütmi tõttu ning võib teadaolevalt põhjustada näiteks ülekaalu, 2. tüüpi diabeeti, südame-veresoonkonna haigusi ja vähki. Teadusajakirjas Cell Metabolism avaldatud uuringu tulemuste kohaselt saab terviseriske vähendada mõõduka vahelduva paastuga, kusjuures söömise sättimine 10-tunnisesse ajaaknasse näis eriti hästi mõjuvat just suure haigestumisriskiga inimestele, vahendas mtvuutiset.fi.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456