Autor: Personaliuudised.ee • 18. november 2022

Praxis: kriitilises tööjõupuuduses hooldussektoris tuleb hakata maksma paremat palka

Pikaajalises hoolduses on tööjõupuudus muutumas aina kriitilisemaks, selgub mõttekoja Praxis analüüsist. Töötajaid hoiab hooldustööst eemale madal palk, kehvad töötingimused ja valdkonna halb maine.
Hooldekodudel on probleeme töötajate leidmisega.
Foto: Raul Mee

Järgmise kümne aasta jooksul vajab Eesti pikaajalise hoolduse sektorisse ligi 3000 töötajat. Seda olukorras, kus lähitulevikus tööjõupuuduse iseeneslikku leevenemist ei ole oodata, sest nõudlus hooldusteenuste järele elanikkonna vananemise tõttu aina kasvab ja töötava elanikkonna osakaal väheneb. Hooldussektori koolituspakkumine kolme aasta kohta on küll 250 töötajat, kuid vajadus on üle kahe korra suurem. Samuti ei saa alati kindel olla, et koolitused läbinu jõuab hooldustöötajana tööle.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456