Autor: Helen Roots • 2. veebruar 2023

Miks nad on otsustanud osaleda Personalitöö aastakonverentsil ja miks sina peaksid seda tegema?

Personaliuudised uurisid konverentsi võtmeisikutelt, miks nad osalevad või on osalenud Personalitöö aastakonverentsil – mida see neile pakub ja miks nad soovitavad seda ka teistel teha.
PARE tegevjuht Kai Saard: "Personaliitöö aastakonverents on sündmus, millest peaks iga personaliijuht osa võtma!"

Kai Saard, PARE tegevjuht, konverentsi päevajuht

"Personalitöö aastakonverents on üks neist üritustest, mis on mul personalivaldkonna sündmustest väga südames olnud. Esimest korda sellel konverentsil külastajana käies mõtlesin, et midagi sellist tahaksin väga ka ise korraldada, ja mitmeks aastaks mul see võimalus avaneski. Tänavusel konverentsil on mul siiralt hea meel astuda lavale moderaatorina ja juhtida just sellist päeva, mille teemad küll ühtegi personaliinimest külmaks ei jäta, sest programmijuhid on kokku pannud kasuliku ja tervikliku programmi.

Seega kõik asjatundjad kohale ägedat päeva nautima, sest Personalitöö aastakonverents on sündmus, millest peaks iga personalijuht osa võtma!"

Kaija Teemägi, Elisa personalijuht

"Olen Personalitöö aastakonverentsil varasemalt osalenud selleks, et kuulda teiste organisatsioonide kogemuslugusid ja saada ideid oma töö arendamiseks.

Osaleda soovitan ka kontaktivõrgustiku arendamiseks – meie kogukond ei ole väga suur ja hea on teada-tunda kolleege, kellelt vahel parimate praktikate kohta nõu küsida ja kogemust uurida. Absoluutselt alati saab vähemalt 1-3 ideed, mille peale niisama ei tule ning mis aitavad iseennast ja oma organisatsiooni arendada."

Marie Evart, RecruitLabi kaasasutaja ja community manager, tänavune esineja

"Personalijuht peab tänases muutusi täis majandusolukorras olema n-ö oma professionaalse elu tippvormis. Muudatustega kaasa minekuks, kohanemiseks ja professionaalsel viisil reageerimiseks tuleb eriti praegu end nii trendide kui ka teistel personalijuhtidel ja ettevõtetel hästi toiminud praktikatega kursis hoida. “Parimaid praktikaid”, mida raamatust lugeda, on keeruline leida, sest maailm muutub nii kiiresti. Kohtudes kolleegide ja teiste oma ala professionaalidega ning arutledes ja kogemusi jagades saab ennast tippvormis hoida."

Estel Pukk, Eurora personalijuht, personalitöö valdkonna edendaja aastal 2021

"Personalitöö aastakonverents annab sisuka vaate, kuidas inimeste juhtimist ja personalitööd kvaliteetsemaks muuta. Ühte päeva on kokku toodud erinevate ettevõtete kogemused ja parimad praktikad, kohtud inimestega, kellelt saad pärast konverentsi nõu küsida, kellega sidet hoida ja ideid vahetada. Soovitan!"

Merje Kärner, Nortali head of people and culture, personalitöö valdkonna edendaja aastal 2019

"Olen osalenud paaril korral tänu sellele, et saanud auhinna, olnud züriis vmt, ehk saanud hea võimaluse osa võtta. Paaril korral olen ka täitsa ise pileti ostnud ja osalenud. Põhjus olnud mingites ettekannetes, mis väga kõnetavad. Miks viimasel ajal on jäänud pigem pilet ostmata? Kuna kui pean valima, et osaleda ja kus mitte, siis viimased korrad on olnud liiga operational teemad, ehk täna olen ma valinud kohad, mis pikemalt edasi vaatavad. See konkreetne konverents on aga jälle mu meelest väga hea tugevale people partner'ile ja inimestele, kes toimetavad päevast päeva operational asjades sees.

Ma usun, et see on väga tugev koht igale tugevale people partner'ile ning ka keskmise suurusega HR-juhile. Saab väga hea ülevaate, mis on sellel aastal toimumas ning mis tegevusi ja muudatusi see meie igapäeva päeva toob."

Tiina-Katrina Kaber, Catalyst Estonia ja EnterTraining OÜ eestvedaja, tänavune esineja

"Mind kõnetab väga selle aasta konverentsi teema. Holistiline vaade kogu töötaja seosele organisatsiooniga aitab meil kõigil teha mõjukamaid otsuseid. Nii kandidaadil, töötajal ja lahkujal kui värbajal, juhil ja inimeste arendajal. Seetõttu osalen ise ja ootan põnevaid arutelusid kõigiga, keda huvitab inimeste, meeskondade ja kogukondade areng."

Aet Urvast, OÜ Vanalinna Ehitus personalijuht ja juhatuse liige, PARE tööelu töörühma liige

"Personalitöö aastakonverents on selgelt eristuv valdkonna üritus, kus lisaks inspiratsioonipuhangule saab vastused igapäevastele praktilistele küsimustele. Tänavusel konverentsil köidab mind nii konverentsi teema ise – töötaja elukaar värbamisest lahkumiseni - kui ka laval esinevad valdkonna praktikutest tipptegijad. Scoro kogemuslugu peaks kuulama iga personalitöötaja, et võimalik töönädala lühendamine oleks nutikas ja läbimõeldud. Arvestades, et Belgia tõi 4-päevase töönädala juba seadusesse ja alustas selle rakendamist, on tõenäoline, et tööelu arengute tulemusel jätkab see levimist, ning igati kaval on olla ajast ees. Ja muidugi offboarding – töösuhe ei lõppe lahkumisvestlusega, see on kordades laiem protsess ja mul on tõeliselt hea meel, et tegeleme selle mõtestamisega aina enam."

Sigrid Veskioja, Äripäeva personalijuht

"Personalitöö aastakonverents on minu jaoks valdkonna olulisemaid sündmusi, mille puhul olen toimumisaja kohta märke kalendrisse teinud juba enne, kui on avaldatud ürituse päevakava. Tegemist on aasta suursündmusega, mis võtab hästi kokku personalitöö valud ja võlud ning aitab tähelepanu pöörata teemadele, mis ei pruugi isegi veel laual olla, kuid mis on meie töö tulevikuväljakutsed.

Kes veel kaalub, kas tulla või mitte, siis üheks oluliseks väärtuseks konverentsil käies on võimalus kohtuda teiste valdkonnaspetsialiste ja juhtidega. Nii mõnelgi korral olen leidnud end mõtteid vahetamas personalitöö parimate tegijatega, kellelt saadud ideed on pannud lumepallina veerema järgmisi tegevusi minu ettevõttes."

Helen Roots, Personaliuudiste juht, konverentsi korraldaja

"Personalitöö aastakonverents on läbi aegade olnud minu lemmik. Ka mõni aasta eemal olles jälgisin alati huviga konverentsi programmi ja esinejaid. Mulle imponeerib, et valdkonna suursündmust kavandades on nii palju mänguruumi – alati on teemasid, mis on aktuaalsed ja mida üht- või teistpidi kokku sättides on võimalik luua hästi loogiline ja just sel aastal aja- ja asjakohane tervik.

Miks ma soovitan aastakonverentsil osaleda? Aga sellepärast, et see on valdkonna tegijate aasta tippsündmus – just siit saab ülevaate teemadest, mis on pea iga personalijuhi ees laual. Miks nii? Sest programmi kokku panema hakates küsime me nõu ja teemaettepanekuid oma praktikutest tugirühmalt – inimestelt, kes päevast päeva just nende probleemidega tegelevad, millele meie oma konverentsiga püüame lahendusi leida.

Lisaks ei saa mainimata jätta, et aastakonverents on suurepärane koht networking'uks, on ju siia kogunenud valdkonna aktivistid – inimesed, kes teevad oma tööd südamega, kellele "töö inimestega" ei ole pelgalt sõnakõlks, vaid kes tõesti tahavad pakkuda oma töötajaile parimat, olgu selleks siis parim kandidaadikogemus, parim töökorraldus ja -keskkond või muu. Siin on inimesed, kes tahavad areneda, ja mis aitaks seda paremini teha kui suhtlemine ja kogemuste vahetamine.

Kohtume konverentsil!"

Personalitöö aastakonverents keskendub tänavu töötaja elukaarele ettevõttes ja katab kolme teemaplokki: värbamine, tööelu ja offboarding. 9. veebruaril Ülemiste Apollo kinosaalis toimuvale konverentsile on veel vaid täna ja homme saadaval ka sooduspääsmed!

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456