Autor: Kristian Ending • 3. mai 2023

Tehisintellekti mõju tööturule

Tehisintellekti laienemine on kahtlemata muutnud töömaastikku ja tuleviku töökohti. OpenAI teadlaste ennustused näitavad, et GPT võib mõjutada kuni 80% USA töökohtadest ja võtta enda kanda kuni 10% kõigi töökohtade ülesannetest. 19% töökohtade puhul võib GPT üle võtta koguni kuni 50% tööülesannetest.

Need ennustused on pannud paljud inimesed mõtlema sellele, millised töökohad on tehisintellekti revolutsiooni suhtes kõige haavatavamad. OpenAI uurimistöö toob esile valdkonnad, mis võivad olla mõjutatud erineval määral. On oluline rõhutada, et "täielikult haavatavad" töökohad ei tähenda, et neid saaks täielikult automatiseerida, pigem tähendab see, et GPT võib märkimisväärselt vähendada aega, mis kulub töötajatel enamiku ülesannete täitmiseks.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456