Autor: Ehitusuudised • 18. mai 2023

Tööhõive on vähenenud ehituses ja tööstuses

Käesoleva aasta alguses püsis Eestis statistikaameti andmetel tööturu olukord stabiilne – suuri muutusi tööhõive ega töötuse määras ei toimunud. Registriandmete järgi on majanduslanguse mõjul kahanenud tööhõive tööstuses ja ehituses, kirjutas Eesti Panga ökonomist Orsolya Soosaar
Orsolya Soosaar, Eesti Panga ökonomist

Käesolevast aastast kajastuvad rahvastikustatistikas Eesti elanike hulgas ka ajutise kaitse saanud Ukraina sõjapõgenikud ning peamiselt seetõttu suurenes tööealiste inimeste arv Statistikaameti tööjõu-uuringus 25 600 inimese võrra. Sõjapõgenike arvestamine töötuse määra ei suurendanud – see oli 5,3%ga lähedal nii eelmise kvartali kui ka aastatagusele seisule. Tõenäoliselt on selle taga sõjapõgenike väike osakaal elanike seas, mis muudab nende lisandumise mõju hindamise küsitluse teel ebatäpseks.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456