Autor: Raamatupidaja.ee • 7. juuni 2023

Ümbrikupalk, tasuta proovipäevad ja muu sahkerdamine on töötaja ja riigi petmine

MTA tuletab ettevõtjatele meelde, et töötamise registris tuleb igasugune lisatööjõud registreerida ning deklareerida töötajatele makstud palk. Suuremat rõhu paneb amet nüüd ka noorte teavitamisele ja selgitustööle seoses ümbrikupalgaga ja riskidega, mis on sellega kaasnevad.
Foto: Pixabay

„Just hooajatöödel suureneb risk, et töötajale pakutakse kas osa palgast või kogu palk n-ö ümbrikus, seejuures on ohustatud just noored ja tööturule alles sisenevad töötajad. Meie eesmärk on, et noored teaksid oma õigusi ning oskaksid piltlikult öeldes jalgadega hääletada ja selliseid tööandjaid vältida,“ ütles maksuauditi osakonna valdkonnajuht Marc Mälter.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456