Autor: Andrii Rybas, Tööinspektsiooni nõustamisjurist • 6. oktoober 2023

Mis vahe on Eesti ja Ukraina tööseadustel?

Eestis elab ja töötab juba märkimisväärne hulk Ukraina kodanikke. Sellega seoses tekib palju küsimusi nii ukrainlastel, kes ei tunne Eesti seadusi, kui ka tööandjatel, kes mõnikord ei mõista, mis põhjustab ukrainlastele raskusi.
Foto: Pexels

Üks ilmsetest põhjustest on peamiste tööseaduste põhimõtteline erinevus. Eestis kehtib töölepinguseadus (TLS) ja Ukrainas töökoodeks (КЗоТ). Viimane on NSVL-i aegadest pärit seadusloome produkt, mille põhisätted kehtestati juba 1971. aastal. Eesti oma on palju uuem: vastu võetud 2008. aastal.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456