Autor: Johan Pastarus, Tööinspektsiooni vaimse tervise konsultant • 1. november 2023

Töökius: 5 võimalust, kuidas sellega tegeleda

Töökiusul puudub üks kindel definitsioon, kuid selle olemust võib kirjeldada kui tööandja või teiste töötajate põhjustatud korduvat, tahtliku ja kahjulikku väärtkohtlemist, alandamist või avalikku mõnitamist.
Foto: Pexels

Kiusamisel on mitu erisugust avaldumisviisi, näiteks verblaane vägivald, hirmutamine, tööülesannetega manipuleerimine, kiusamine või alandamine. Süsteemne töökius mõjub inimesele laastavalt, tekitades üleliigset stressi ja tõrget töö ja selle keskkonna suunas.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456