Autor: Meditsiiniuudised • 18. detsember 2023

Õdede liit: igapäevane ja iganädalane puhkeaeg peavad olema liidetud

Eesti Õdede Liit teeb ettepaneku arvestada Euroopa Kohtu 2. märtsil 2023 tehtud otsust, mille alusel tuleb iganädalasele puhkeajale lisada igapäevane, vähemalt 11-tunnine puhkeaeg, samuti täita töölepingu seadust ja mitte hakata seda muutma.
Nüüd on Euroopa Kohtu 2. märtsi 2023 otsuse alusel vajalik rakendada igapäevast ja iganädalast puhkeaega eraldiseisvate õigustena, siiani on neid arvestatud teineteist katvana.
Foto: Shutterstock

Eestis töötab osa töötajaid kaheksa tundi päevas esmaspäevast reedeni. Mõni saab nautida nii kodukontori hüvesid kui isegi kaugtöö perioode välismaal. Samal ajal on meil palju töökohti, kus töö on jaotatud graafiku alusel. See tähendab, et osal ettevõtetest on vaja töötajatega katta tööaeg ööpäev läbi ja 365 päeva aastas. Tervishoiuasutustest on haiglad töötajate arvu poolest ühed suuremad ettevõtted Eestis ning nende tööaeg on just nimelt – kogu aeg.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456