Autor: Personaliuudised.ee • 15. jaanuar 2024

3/4 tööandjaist on hädas sobivate inimeste leidmisega

Riigi- ja erasektori värbamisplaane kaardistav rahvusvaheline uuring näitab aktiivset värbamist, mis ei sobitu hästi kokku meie piirkonda jõudnud ebakindluse ja pessimismiga. Uuring viitab ka suurele oskuste nappusele – tervelt 75 protsenti enam kui 40 000 küsitletud tööandjast märkis, et neil on raske sobivaid inimesi leida.
Manpower Baltikumi juht Heigo Kaldra.
Foto: Meeli Küttim

ManpowerGroupi kvartaalse uuringu raames küsitleti enam kui 40 000 tööandjat 41 riigist, et teada saada, millised on alanud, ehk tänavuse esimese kvartali värbamisplaanid ning tööturuootused. Globaalsetes värbamiskavatsustes võib märgata majandus-poliitilist mõju ettevõtete tulevikuhinnangutele. 54 protsenti tööandjatest ütleb, et peab tehnilisi oskusi arendama, et rohepöördega sammu pidada.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456