Autor: Personaliuudised.ee • 17. juuni 2024

Tööstussektori kasvu pärsib kvalifitseeritud tööjõu nappus

Swedbanki 2024. aasta tööstusuuringust selgus, et kuigi tööturul muutub töötajate leidmine üldiselt lihtsamaks, on siinsete ettevõtete suurim mure jätkuvalt kvalifitseeritud spetsialistide puudus. Nende järelkasvu aitaks soodustada senisest oluliselt atraktiivsemad praktikavõimalused ja just noortele suunatud väärtuspakkumised.
Enim tunneb Eesti tööstussektor puudust masinaoperaatoritest.
Foto: Liis Treimann

Swedbanki uuringu järgi tunneb Eesti tööstussektor enim puudust masinaoperaatoritest, aga ka valdkonna oskustöölistest ning tootmistehnoloogidest. Peamine takistus töötajate leidmisel on sobiva hariduse, kvalifikatsiooni või oskuste puudumine.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456