Autor: Personaliuudised.ee • 8. juuli 2024

Kvalifitseeritud tööjõu leidmise ja hoidmisega hädas maailm otsib abi tehisarult

Ülemaailmse uuringu tulemuste kohaselt on ettevõtete värbamissoov mitmes sektoris kasvav, aga sobivate oskustega inimesi ei jätku ja värskelt värvatute motiveerimine on keeruline. Tööandjad otsivad abi tehisarult, samas kui töötajad pelgavad, et AI võib võtta ära nende töö.
Manpoweri Baltikumi juht Heigo Kaldra
Foto: Meeli Küttim

ManpowerGroupi kvartaalse uuringu raames küsitleti 40 385 tööandjat 42 riigist ning uuringust selgub, et pea kolmveerand tööandjatest üle maailma leiab, et neil on raske leida vajalike oskustega töötajaid. Näiteks prognoositakse suurimat värbamissoovi kasvu IT-sektoris (29%), samas kvalifitseeritud töötajatest tunneb selles sektoris puudust koguni 76 protsenti tööandjatest. Sarnast trendi näeb ka tervishoius, finantsvaldkonnas ning tööstuses ja logistikas.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456