Autor: Tomas Mikalauskas • 13. september 2021

Lahendus tööjõupuudusele Euroopas: spetsialiseeritud lähenemine värbamisele

Enamikus Euroopa riikides võib praegu täheldada tööjõupuudust, mis jätab suure jälje paljudele sektoritele. Suur hulk kohvikuid ja kauplusi riputab üles töövõimalusi pakkuvaid teateid, sotsiaalvõrgustikki on täis kuulutusi, mis kutsuvad üles kohe meeskonnaga liituma.
Värbamisfirma RecruitGiant täitevdirektor Tomas Mikalauskas
Foto: Jean Marc Zerafa

Riigi majanduslik olukord mõjutab tööjõu rotatsiooni ja migratsiooni. Siiski on üldised tendentsid praegu silmnähtavad: COVID-19 tagajärjed, valitsuse toetusmehhanismid, muutused harjumustes ja ettevõtete individuaalne ümberorienteerumine loovad lisanõudluse uue spetsialiseeritud tööjõu järele. Kahjuks pole alati võimalik kiiresti moodustada vajalike teadmistega kogenud meeskonda.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456