Autor: Digitaalne Turundus • 4. detsember 2023

Parim niiskusekoguja ja õhuniisuti – hea sisekliima jaoks

Siseruumi õhu kvaliteet mõjutab meie heaolu - olenemata sellest, kas see on liiga niiske, kuiv või umbne, nendele kõikidele probleemidele on olemas lahendused. Selleks, et sul oleks kodus alati hea olla, räägime lähemalt, kuidas valida parim niiskusekoguja ehk õhukuivati, kui ruumid on liiga niisked. Kui sinu murekohaks on hoopiski liiga kuiv õhk, siis loe edasi, et teada saada, miks kasutada õhuniisutajat.

Parim niiskusekoguja - miks ja kuidas valida

Liiga niiske ruum tekitab palju erinevaid probleeme, alates hallituse tekkest kuni kooruva värvi või kopitanud lõhna tekkeni. Kui sinu kodus on õhuniiskus paigast ära, siis tasub valida niiskusekoguja, mis aitab niiskuse sisaldust õhus reguleerida. Tulemuseks on optimaalne õhuniiskus ja parem ja tervislik keskkond.

Selleks, et leida parim niiskusekoguja, mis aitab sinu probleemist lahti saada, tuleb arvestada ruumi suuruse, õhuniiskuse taseme, paagi mahu kui ka müraga. Kõige olulisem, millest alustada on ruumi suurus - parim niiskusekoguja on täpselt nii suur, et vastab sinu kodus oleva niiske ruumi pindalale. Kui valid seadme, mille võimekus on madalam kui ruumi suurus, ei pruugi saavutatud tulemust saavutada, seega veendu kindlasti, et valida piisavalt võimeka niiskusekoguja.

Lisaks mängib rolli paagi mahutavus, liiga väikest paaki tuleb tihti tühjendada ja see võib muutuda tüütuks. Optimaalse suurusega paak tagab mugava kasutamise ja murevaba hoolduse.

Vähem oluline pole ka müra, sest arvestada tuleb, et seade töötab kogu aeg ja sellega kaasneb heli, mida kuuleme. Juhul, kui ruum, mille õhuniiskust on vaja vähendada, asub magamistoa kõrval, võiksid valida seadme, millel on võimalikult madal müratase. Valjem niiskusekoguja sobib aga ruumi, mida ei kasutata või mis asub kaugel tubadest, kus tihti aega veedad.

Kaup24 ja Hansaposti valikutest saad valida erinevast hinnaklassist niiskusekoguja. Valikus on seadmed Adler, Electrolux, Sencor ja paljude teiste hinnatud elektroonika brändide poolt. Vali parim niiskusekoguja ja leia lahendus niiskuse probleemile kodus!

Õhuniisuti tõstab niiskustaset liiga kuiva õhuga ruumis

Teine tihti esinev probleem, on liiga kuiv õhk. Seda eriti talvisel kütteperioodil, mil õhuniiskuse tase võib langeda alla optimaalset piiri. Selle lahenduseks tuleks valida õhuniisuti, mis aitab toas olevat õhku niisutada ja muuta see palju tervislikumaks. Liiga kuiv õhk muudab meie limaskestad kuivaks ja palju vastuvõtlikumaks viirustele, mistõttu võib õhuniisuti aidata võidelda lausa viiruste vastu.

Sarnaselt niiskusekoguja valimisele, tuleb samu aspekte arvestada ka õhuniisuti valikut tehes. Nii nagu parim niiskusekoguja, peab ka õhuniisuti vastama sinu ruumi parameetritele, et tagada parim tulemus ja hea kliima, mida sellelt ootad.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456