Autor: Personaliuudised.ee • 14. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsofti Eesti ekspert: Eesti on ideaalne koht, kus kaugtööd teha

Microsoft Eesti tehnoloogiaekspert Tarmo Tikerpäe
Möödunud reedel Ülemiste Citys üles seatud Elisa välikontoris rõhutas Microsoft Eesti tehnoloogiaekspert Tarmo Tikerpäe pilveteenuste ja tänapäevaste kaastöö võimaluste tähtsust ettevõtete tulevikuks valmistumisel.

„Üha enam vaatavad inimesed töökoha valikul selle paindlikkust ja võimalust teha aeg-ajalt tööd kodust, suvilast või hoopis teisest riigist. Prognoosid näitavad, et see tendents tõuseb lähiaastatel veelgi. Õnneks katab pea kogu meie riiki 4G leviala, sest eduka kaugtöö retsepti üks tähtsamaid koostisosi on kiire ja kvaliteetne võrguühendus,” lausus Tikerpäe.

Tema sõnul tähendavad pilveteenused lisaks mugavusele ka suuremat turvalisust. Kõvaketta purunemine või õige versiooni mälupulgale varundamata jätmine ei tähenda enam tundide või nädalate pikkuse töö kadumist. Failide varundamine toimub automaatselt ja märkamatult, samuti uueneb tarkvara automaatselt ja on seega uusimate küberohtude eest kaitstud.

„Mida paljud kohalikud ettevõtted pole veel avastanud, on Office 365 poolt pakutavad meeskonnatöö võimalused. Hea näide on see, et enam ei pea muudatustega dokumenti kolleegiga e-posti kaudu edasi-tagasi saatma. Wordis, Excelis ja teistes rakendustes saavad samal ajal ja olenemata asukohast tegeleda ühe dokumendiga mitu töötajat, mis tegelikult kaotab füüsilise kontori olemasolu vajalikkuse,” lisas Tikerpäe.

„Kaastöö võimalusi kasutasid tegelikult ka tänasel üritusel osalejad, kes Skype for Businessi abil said oma seadmetes vaid mõne klikiga näha, mida täpselt oma ekraanil neile jagan,” sõnas ta kokkuvõtvalt. Kui pilveteenus kui mõiste pole tema sõnul veel päris massidesse jõudnud, on enamik inimesi seda kasutanud. Näiteks võib selle alla liigitada e-posti teenused, fotopangad ja tehisintellekti vahendusel kasutajast õppivad asjade interneti lahendused, mis on paljude elu mugavdanud.

Elisa välikontor Ülemiste Citys
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456