Autorid: Tambet Toomela, Erika Tuvike, Marja Stina Saaliste • 24. mai 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töötajate esindajate tegevus mõjutab ettevõtte töökorraldust

Selleks, et töötajal kui töösuhtes majanduslikult nõrgemal poolel oleks kaitse tööandja ees, on õigusaktides sätestatud nelja liiki töötajate esindajad: usaldusisikud, ametiühing, töökeskkonnavolinik (suuremates ettevõtetes töökeskkonnanõukogu) ning üleühenduselised töötajate esindajad.
Foto: Pixabay

Kõigil nimetatud esindajatel on töökeskkonnas erinev funktsioon, aga teatud määral võivad eesmärgid ka kattuda. Nii esindab töötajate usaldusisik töötajaid kõikvõimalikes valdkondades, mis on töökohal olulised. Ametiühing seisab sellesse kuuluvate töötajate sotsiaalsete ja majanduslike õiguste ja huvide eest. Töökeskkonnavolinik tegeleb töökeskkonna ohutegureid, kutsehaiguseid ja tööõnnetusi puudutavaga.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456