Autorid: Tambet Toomela, Marja Stina Saaliste, Erika Tuvike • 10. juuni 2019

Kavandatav direktiiv reguleerib paindlikke töösuhteid

Euroopa Liit kavandab direktiivi, mis püüab lahendada uute töövormide tekkega kaasnevaid küsimusi.
Foto: Pixabay

Eesti pole ainus riik, kus on tekkinud uued arusaamad töötegemisest ning leitakse, et klassikalised tööõiguse põhimõtted, millega siiani harjutud on, ei sobi enam tänapäevase töötegemisega. Eestis kehtiv töölepingu seadus (edaspidi TLS) jõustus 01.07.2009. Peaaegu kümme aastat tagasi ei osanud ilmselt keegi arvata, et tulevikus sõidavad jalgratastel Wolti kullerid või inimesi sõidutavad Bolti autojuhid. Uue põlvkonna jaoks on harjumuspärane, et vanasti kontoritööks nimetatud tööd ei peagi tegelikult tegema kontoris, vaid võib töötada ka kodus või soojamaareisil olles.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456