Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Kui ühe käpardlik tunnustamine hävitab kõigi motivatsiooni
Kuidas tunnustada aastalõpusündmusel tublimaid töötajaid nii, et teised tiimiliikmed sellest ei demotiveeruks, rääkis erilehes Firmasündmus juhtimistreener ja koolitaja Margus Alviste.
Esmalt tasub alustada sellest, mis on üldse tiim ehk eesti keeles meeskond ja mis mitte. Sageli nimetatakse meeskonnaks suvalist inimgruppi või kollektiivi, millel meeskonna tunnused sootuks puuduvad. Sealt ka oht rakendada valesti tunnustamisvõtteid ja läbi hea kavatsuse hoopis rikkuda töötajate motivatsiooni.
Olgu tegu era- või firmapeoga, pulma või sünnipäevaga, neis kõigis on üks asi, mis jääb meelde ning muudab atmosfääri – see on kokteil. Soovist sündmusest meeldejääv teha ning klassikaks kujunenud rumm-koola segust midagi põnevamat pakkuda, sai alguse Hans Kaigase loodud mobiilse kokteiliteenuse ettevõte Booze Mule.