Autor: Personaliuudised.ee • 25. jaanuar 2021

Tööandja ei peaks iga kuu prille kompenseerima

Sotsiaalministeerium koostas eelnõu, millega muudab prillide hüvitamise korda. Eelnõus on küll positiivseid muudatusi, kuid koda tegi ettepaneku neid täpsustada, et töötajad ei kuritarvitaks oma võimalusi.
Foto: Unsplash

Positiivne on see, et tööandja saab edaspidi töötajale maksuvabalt hüvitada mitte ainult töötervishoiuarsti kontrolle, vaid ka vahepealseid kontrolle silmaarsti või optometristi juures. See võib vajalik olla näiteks siis, kui kuvariga töötamisel on töötajal tekkinud nägemishäired, aga tervisekontrolli aeg on alles kahe aasta pärast ning puudub vajadus täismahus tervisekontrolli jaoks (nt pole vajadust kontrollida luu- ja lihaskonna seisundit). Sellisel juhul piisab, kui tööandja saadab töötaja lihtsalt silmaarsti või optometristi juurde.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456