Autor: Tiina Saar-Veelmaa • 19. mai 2021

Tiina Saar-Veelmaa: alles puhkusel olles kohtume parima versiooniga endast

Selle aasta ÜRO õnneraportist selgub, et Soome on juba neljandat aastat järjest maailma kõige õnnelikum riik. Just sisse kodeeritud elutervem rütm ja elu terviklikkuse väärtustamine on Skandinaaviale väga omane. Eestlased kipuvad aga paigutama tööd isiklikest vajadustest ettepoole.

Inimese üldist heaolu saab jaotada kolmeks tasemeks: vaimne, füüsiline ja emotsionaalne-sotsiaalne. Kõik need tasemed koosnevad erinevatest komponentidest, mis mõjutavad inimese õnnelikkust. Vaimse taseme alla liigitatakse näiteks see, kas inimene tunneb, et ta elul on tähendus või suurem mõte, teisalt ka toimetulek negatiivse stressiga ja eluga üldiselt. Füüsilise taseme moodustavad näiteks uni, toit, värske õhk, treening ja tervislik eluviis. Emotsionaalse-sotsiaalse heaolu alla kuulub kõik see, mis puudutab meie suhteid.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456