Autor: Personaliuudised.ee • 28. mai 2021

Kollektiivlepingu tingimuste laiendamise reegleid tuleb muuta karmimaks

Riigikogu sotsiaalkomisjonis on arutlusel kollektiivlepingu seaduse muudatused, mille peamine eesmärk on täpsustada kollektiivlepingu tingimuste laiendamise regulatsiooni. Kaubanduskoda saatis riigikogule ettepaneku muuta kollektiivlepingu tingimuste laiendamist soovivate osaliste esinduskriteeriumi nõudeid rangemaks.
Foto: Unsplash

Riigikogule saadetud kirjas toetati kollektiivlepingu tingimuste laiendamise regulatsiooni muutmist, sest kollektiivlepingu seaduse vastav säte on koja hinnangul vastuolus põhiseadusega. Näiteks lubab kehtiv kollektiivlepingu seadus kahest ettevõtjast koosneval tööandjate liidul ja viiest töötajast koosneval ametiühingul sõlmida kollektiivlepingu ning laiendada kokkulepitud miinimumpalka kõikidele samal tegevusalal tegutsevatele töötajatele ja tööandjatele.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456