Autor: Personaliuudised.ee • 22. november 2021

Kollektiivlepingu tingimuste laiendamise regulatsioon muutus rangemaks

22. novembril jõustusid kollektiivlepingu seaduse muudatused, mis näevad ette karmimad reeglid kollektiivlepingu tingimuste laiendamisele.
Foto: Unsplash

Varem võis kollektiivlepingu tingimusi laiendada kogu sektorile ametiühingu ja tööandjate liidu kokkuleppel, kusjuures seadus ei näinud ette ametiühingu ja tööandjate liidu esinduskriteeriume. See tähendab, et varem võis näiteks kahest ettevõtjast koosnev tööandjate liit ja viiest töötajast koosnev ametiühing sõlmida kollektiivlepingu ning laiendada kokkulepitud miinimumpalka kõikidele samal tegevusalal tegutsevatele töötajatele ja tööandjatele.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456