Autor: Personaliuudised.ee • 17. detsember 2021

56 000 inimest teeb platvormitööd, kuid sotsiaalseid tagatisi neil pole

Eestis teeb igal nädalal platvormitööd 56 000 inimest. Siit on pärit mitmed platvormiettevõtted, näiteks Bolt, GoWorkaBit, Helpific ja teised, kelle tähtsus Eesti majanduses aina kasvab. Seetõttu on arutlusfaasis olev platvormitöö direktiiv Eesti jaoks erakordselt oluline ning Eesti seisukohad soovitakse kujundada läbipaistvalt, dialoogis platvormide ja platvormitöötajatega.
Foto: Andras Kralla

Sotsiaalministeeriumi tööala asekantsler Sten Andreas Ehrlich ütleb, et tähtis on jõuda lahenduseni, mis arvestab platvormitöö tegijate tööõiguslikku kaitset ja sotsiaalseid garantiisid. Samuti on oluline pidada silmas platvormide ärimudeleid ning säilitada nende loodud lihtne ja efektiivne ligipääs tööturule.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456