Autor: Personaliuudised.ee • 11. jaanuar 2022

Eesti vajab igal aastal juurde 2600 uut IKT-spetsialisti

Eesti info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) spetsialistide hõive kasvab lähema seitsme aasta jooksul praegusega võrreldes vähemalt 1,5 korda, mis tähendab, et IKT-sektor ja kõik teised majandussektorid kokku vajavad igal aastal vähemalt 2600 uut IKT-spetsialisti, teatas sihtasutus Kutsekoda.
Tööandjate sõnul leiaks kohe erialast rakendust vähemalt paar tuhat tarkvaraarendajat.
Foto: Liis Treimann

Kutsekoja OSKA uuringujuht Urve Mets ütles, et kasvava automatiseerimise ja digitaliseerimisega käivad kaasas uued ärimudelid, mis toovad kaasa vajaduse praegusest märksa suurema hulga IKT-spetsialistide järele.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456