Autorid: Tambet Toomela, Marja Stina Saaliste, Erika Tuvike, Eversheds Sutherland Ots & Co jurist • 10. august 2022

Mida panna tähele välismaalase värbamisel?

Lisaks taustauuringutele ja pädevuste hindamisele on välismaise spetsialisti tööle võtmisel vaja eraldi tähelepanu alla võtta mitmesuguseid õiguslikke aspekte.
Advokaadibüroo Eversheds Sutherland Ots ja Co tööõiguse eksperdid.

Välisriikide spetsialistide värbamine on aidanud paljudel Eesti ettevõtetel teatud valdkondades tööjõu nappust leevendada. Seoses kaugtöö võimalusega on laienenud ka valdkonnad, millesse välistööjõudu värvatakse. Teatud juhtudel tuleks enne välistöötajaga lepingu sõlmimist täiendada ettevõtte poliitikaid. Selgitame, mida silmas pidada töölepingu sõlmimisel eeskätt maksuõiguse, riigis viibimise ja töötamise lubade, töötamise koha ja kohalduva õiguse osas.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456