Autor: Personaliuudised.ee • 5. juuli 2023

Kas ja millises olukorras võib tööandja töötasu vähendada?

Keeruline olukord majanduses sunnib nii mõndagi tööandjat otsima ajutisi või püsivaid kokkuhoiukohti, eriti juhul, kui ei suudeta töötajatele igal ajahetkel tavapärases mahus tööd tagada. Missugused õigused on tööandjal töötasuga opereerida? Lugeja küsib, spetsialist vastab!
Kui töötaja nõustub töötasu vähendamisega, on tal õigus ka proportsionaalselt vähem töötada.
Foto: Pixabay

Töötaja küsib: Ettevõtte iganädalasel koosolekul ütles ettevõtte juht, et tellimused on oluliselt vähenenud ja juhatus kaalub töötasude vähendamist. Kas tööandja võib ühepoolselt töötaja töötasu vähendada ja kui võib, siis millistel tingimustel, kui palju ja kui kauaks? Millised on töötaja õigused sellises olukorras?

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456