Autor: Martin Rajasalu, Motichecki juht ja kaasasutaja • 17. juuli 2023

Personalijuhid kui digimuutumise superkangelased VUCA-džunglis

VUCA-maailm saadab organisatsioonide teele ridamisi väljakutseid. Personalijuhtimine on sellises pöörases maailmas üks tähtsamaid võtmetegureid konkurentsis püsimiseks. Vaja on tulevikku suunatud mõtlemist, kiiret kohanemist ja tehnoloogia enda kasuks tööle panemist.
HR-töötaja väide, et ta ei saa rakendada mõnd uut tööriista või protsessi, kuna korraga on käimas mitu värbamist või sisekoolitust, kõlab VUCA-maailmas nagu lahkumisavaldus, usub Motichecki juht ja kaasasutaja Martin Rajasalu.

Volatiilsuse, ebakindluse, keerukuse ja mitmetähenduslikkuse ajastul (lühidalt VUCA) seisavad organisatsioonid silmitsi ennenägematute väljakutsetega. Kuid ei tasu karta, sest VUCA-maailm on täis võimalusi. Personalitiimidel on võti piiritute võimaluste avamiseks. Neist võivad vabalt saada tänase dünaamilise maastiku superkangelased. Vean kihla, et personali või laiemalt inimeste ja töökultuuri juhtimise roll ja tähtsus kasvavad. Neist saavad lähitulevikus, kui mitte juba praegu, ettevõtte ühed olulisemad konkurentsivõime mõjutajad. See ei juhtu siiski iseenesest. HR peab oma trumbid mängu panema ja uuele tasemele pürgima!

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456