29. september 2023

Depressioon ei ole halb tuju

Me kõik tunneme end aeg-ajalt halvasti: oleme kurvad, pettunud, solvunud, ärritunud, masendunud – need on normaalsed tunded reageerimaks igapäevaelu tagasilöökidele ja ebaõnnestumistele. Depressioon on midagi muud kui lühiajaline halb tuju või laiskus, depressioon on haigus.
Kuigi depressiooni diagnoositakse sagedamini naistel, võib seda seletada ka kultuuriliste eelarvamustega mehe rolli suhtes – mees ei tohi nõrkust välja näidata ega haige olla.
Foto: Pexels

Iga inimene kogeb depressiooni erinevalt. See on keerukas haigus, millel pole kindlat ja universaalset sümptomit, kuid on määratletud tunnused, mis võivad depressiooniga kaasneda. Nendeks võivad olla meeleolulangus, motivatsioonipuudus, teistest eemale tõmbumine vms. Depressiooni tunnuste olemasolu saab ka testida.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456