Autor: kinnisvarauudised.ee • 5. oktoober 2023

Kontorihooned tühjaks pole jäänud, töötaja nõuab varasemast rohkem ruumi

Swedbanki Baltikumi ärikinnisvara turuülevaate kohaselt ei ole kaugtöö mõjutanud oluliselt büroopindade vakantsust. Kuigi reaalne kontori kasutus on pandeemiaeelse ajaga võrreldes madalam, siis on suurenenud ruumi nõudlus ühe töötaja kohta.
Swedbank kolib oma peakontori 2025. aastal uude hoonesse.
Foto: Andras Kralla

„Baltikumis naasevad töötajad parema meelega kontorisse, kuna distants kodu ja töökoha vahel pole suur ning paljudes eramajades puudub kodukontori võimalus. Samuti parandavad ettevõtted järjest töökeskkonda, et töötajaid kontorisse tagasi meelitada. Näiteks panustatakse helikindlate tubade, koosolekuruumide, kööginurkade ja tervisealade loomisesse. Ka büroopind ühe töötaja kohta on kasvanud, kuid jääb endiselt alla Põhjamaade kontoritele,” ütles Swedbanki ettevõtete panganduse juht Eero Treumann.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456