Autor: Leonid Siniavski, Tööinspektsiooni nõustamisjurist • 13. oktoober 2023

Looder häbiposti! Päriselt?

Paljud vanemad inimesed mäletavad veel, kuidas eelmise ajaloolise formatsiooni ehk nõuka ajal toodi paljudes suuremates tootmisettevõtetes avalikkuse ette nii tootmiseesrindlased, kelle pildid paigutati autahvlile, kui ka töödistsipliini rikkujad ja tööloodrid, kelle pilte koos sooritatud tegude kirjeldustega avaldati näiteks ettevõtte seinalehes.
Foto: Pexels

Suuremas formaadis tipnes taoline avalikustamine sellega, et tollastes tööstusettevõtetes aset leidnud kõikvõimalikud rikkumised toodi üleliidulisele kinoekraanile lühifilmide sarja „Fitil“ (tõlkes süütenöör) abil, kujutades lühifilmides dokumentaalselt, kuid satiirilises võtmes nende ettevõtete vastavaid töötajaid koos toime pandud rikkumistega.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456