Autorid: Piia Laks-Järve, Kaisi Udumäe • 15. jaanuar 2024

12 viga töötajate värbamisel GDPR-i vaates

Kui nn mees-ja-koer-tüüpi ettevõtted välja jätta, siis eelduslikult ei ole ühtegi ettevõtet, kes ei puutuks oma igapäeva tegevuses kokku uute töötajate värbamisega. Teadlikkus, läbipaistvus, järjepidevus (dokumenteerimine) ja turvalisus võiksid olla iga ettevõtte baasväärtused. Niisamuti moodustub neist andmekaitseline hügieen. Viimane on muutumas järjest olulisemaks mõõdupuuks ihaldusväärsema tööandja kuvandis.
DataVie asutaja, andmekaitsespetsialist Piia Laks-Järve

Värbamistarkvara Recrur asutaja Marit Alaväli on võtnud oma südameasjaks tõsta ka üleüldist värbamise kvaliteeti Eestis ning seekord on fookusesse võetud andmekaitse, kuna kandidaatide andmete väärtustamine annab tööturul eelise talentide leidmisel. Andmekaitseteenust pakkuva DataVie asutaja ning andmekaitsespetsialist Piia Laks-Järve koondas Recruri palvel kokku peamised andmekaitselised kitsaskohad värbamisprotsessis.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456