Autor: Helen Roots • 13. veebruar 2024

Eksperdid tööjõuturust: värbamine on tagasihoidlikum, ent läbimõeldum

Valminud on värske tööhõivefirmade ja tööjõu vahendamisega tegelevate ettevõtete kvartaliraport. Turuosalisena lisasid sellele oma kommentaari Tammiste Personalibüroo juhatuse liige Ilona Viilu ning värbamispartner, koolitaja ja nõustaja Heidi Hansar.
Ilona Viilu ja Heidi Hansar
Foto: Helen Kattai Photography

Olukord turul on keeruline ja ettearvamatu ja kuigi meedias on tihti teateid koondamistest, on ettevõtted siiski ka värbamas. Eriti suur nõudlus valitseb praegu niisuguste müügiinimeste järele, kes tegeleksid müügiga Eestis ja aitaksid samal ajal edendada ka eksporti. „Kuulen kandidaatidelt sageli, et müügiinimestele seatakse niivõrd ebareaalsed eesmärgid, et see paneb neid tööturul ringi vaatama,“ kirjeldab olukorda juhatuse liige ja värbamispartner Ilona Viilu. Oluline on mõista, et müügitöö on muutunud aktiivsemaks ja tulemustele orienteeritumaks.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456