Autorid: Viivika Rõuk, Eget Velleste • 22. mai 2024

Konkurentsiameti juht kaotas ametnike 13. palga: mulle ei mahtunud see pähe

Kui Evelin Pärn-Lee oli konkurentsiametit juhtima asunud ja luges esimest korda ameti tulemustasude reeglistikku, oli tema kui jurist üllatunud. Talle oli kohe selge, et tulemustasude süsteem tuleb ümber teha.
Konkurentsiameti juht Evelin Pärn-Lee oli kutsutud Pärnu juhtimiskonverentsile rääkima ebapopulaarsete otsuste langetamisest.
Foto: Raul Mee

“Seal oli kirjas umbes nii, et kui inimene ainult tööl käib – tulemusi ei pea olema, lihtsalt ainult tööl käib –, siis saab ta juba 13. palga. Preemiakorras oli kirjas, et inimesel on õigus saada tulemustasu isegi siis, kui ta ei panustanud piisavalt. Minu põhimõtetega see kokku ei käi, mulle ei mahtunud see pähe. Kui inimene ei täida oma tööülesandeid, ei panusta, ei ole tema koht konkurentsiametis,” lausus ta. Aga reeglite järgi tuli sellisele töötajale hoopis preemiat maksta.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456