Autor: Lenno Uusküla • 28. detsember 2022

Vaata, kui palju on aastaga vaesunud keskmise palga teenija

Ülikiire hinnatõus on keskmise palga saaja võimet säästa ja teha muid kulutusi peale hädavajalike vähendanud pea kaks korda, väidab Luminori peaökonomist Lenno Uusküla oma arvutuse põhjal.
Foto: Pixabay

Palgad on Eestis aastaga kasvanud pea üheksa protsenti, kuid hinnad samal ajal enam kui 21 protsenti ning kahe aastaga enam kui 32 protsenti. Reaalne, hinnatõusuga kohandatud sissetulek on kahanenud 2018. aasta alguse tasemele. Samal ajal on 6-kuu euribor tõusnud nullist kiirelt 2,6 protsendile, mis tähendab kodulaenumaksete suurenemist, Mida see keskmise palgateenija jaoks tähendab?

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456