Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 7. oktoober 2019

Roosta Puhkeküla – inspireeriv ja moodne koht seminariks või koolituseks kaunis looduses

Roosta Puhkeküla on Läänemaa kaunite metsade vahel asuv aasta ringi avatud puhke- ja konverentsikeskus, kus vaatamata puhkeküla nimetusele on majutus- ja toitlustustingimused hotelli tasemel. Kompleksi kuuluvad 32 kõigi mugavustega puhkemaja, 250 voodikohta, saunad ja erinevad aktiivsed tegevused. Heade mõtete kohtumispaik Roosta on ideaalne seminaride, koolituste ja ajurünnakute ning meeskonnatöö tõhustamise korraldamiseks.

Eestimaal pole vist inimest, kes poleks kuulnud Noarootsis asuvast Roosta Puhkekülast, mis on oma 12 hektaril laiuva keskusega rõõmustanud külastajaid juba ligi 30 aastat. Siin on peetud sadu juubeleid ja pulmapidusid ning lugematu arv koolitusi, seminare ja erinevaid rahvusvahelisi üritusi. Ja alati on Roostal avastada midagi uut ja värskendavat, sest keskuses toimub pidev arendustöö.

Roosta Puhkeküla turundusjuht Ann Buht nendib, et viimaste aastate tõusev trend on nädalasisesed külastajad, kes soovivad koosolekud ja seminarid pidada just kontorist eemal. „Aasta-aastalt paraku inimesed linnastuvad aina enam ning ajurünnak, tiimitöö või õppimine keset männimetsa ja kaunist rahulikku loodust on ergutav ja häid mõtteid tekitav. Meie juures käib nii kontoritöötajaid ja õpetajaid kui ka inimesi teenindus-, tootmis- ja tööstusvaldkonnast. Tagasiside põhjal näeme, et kliendid hindavad väga kõrgelt looduses mõnusates puhkemajades elamist ning eraldatust linnamelust ja selle ahvatlustest.”

Roosta Puhkeküla siseruumides on 7 konverentsi- ja seminariruumi, mille mahutavus on täpselt vajadusele. Kõige suurem ruum mahutab teatristiilis 350 inimest ja kõige väiksem on tugitoolidega mõnus nõupidamisruum kümnele. Nende kahe vahele jäävad mitmed erinevas suuruses ruumid, mille seast leiab igale koosviibimisele parima sobiliku pinna.

„Tehniliselt oleme võimelised teenindama erinevaid äriklientide üritusi, pakkudes omalt poolt vaba levi internetti, dataprojektoreid, ekraane, käsi- ja peamikrofone, helitehnikat jpm... Juhul kui ürituse formaat nõuab enamat, on meil head partnerid, kes toovad kohale täpselt sellise tehnika, mida klient soovib,” räägib Buht ja lisab, et erilahendusena pakutakse ka võimalust korraldada oma ettevõtmine välisündmusena. Lisaks suurele terrassile peamaja ümber on olemas katusega välilava, kuhu saab püstitada vabaõhu-tööruumi.

Ka kõige tõsisem konverents vajab kerget vahepala

Tõsi ta on, et ka kõige tõsisem konverentsiformaat vajab kerget vahepala ja sama olulised on meeskonnatreeningud ning ühised ettevõtmised väljaspool ajurünnakuid. Roostal on selleks väga palju mitmekesiseid sise- ja välistegevusi: minigolf, disc-golf, seikluspark, sise- ja välislauatennis, orienteerumisrajad, bowling, piljard ja koroona. Renditakse jalgrattaid, käimiskeppe, suuski, kelke. Mängulistele tegevustele lisanduvad saunad: peresaun koos õues asuva kümblustünniga, mobiilne ehk liigutatav torusaun ning saunakompleks, milles on kaks leilisauna, üks aurusaun ja mullivann.

Peale paiksete tegevuste pakub keskus võimalust teha koostööd oma partneritega, kellel on eelnev kogemus kompleksis erinevaid meeskonnamänge korraldada. Partnerite seas on Osmussaare Reisid, 360 Kraadi, Nabakümme, Suur Seiklus ja Elamusmängud. Olemas on kõikide partnerite tegevuste kataloogid, mida saab kergelt kliendiga jagada ning sealt juba edasi nõustada.

„See on täiesti imetlusväärne, kuidas meeskonnamängud muudavad esmalt vaoshoitud ja tagasihoidliku kollektiivi ja õpperuumi hoopis avatumaks ning meeldivamaks. Kuna kliente on erinevaid, siis on ka meie partnerid võimelised pakkuma vastavalt kliendi soovile valiku meeskonnategevusi,” tutvustab Buht. „Suudame korraldada nii raskema militaarmängu kui ka rahulikuma joogalaagri. Konkurentsidest eristab meid see, et meil on tõesti igal aastaajal pakkuda erinevaid tegevusi. Juhul kui partnerite pakutud teenused lihtsalt ei mahu eelarvesse, siis on kohapeal terve hulk tegevusi, mis on aastaringseks meelelahutuseks ja vahepealaks igale ärikliendiüritusele!”

Kliendi kogemus: mugavustsoonist ehk klassiruumist väljatulek soodustab teadmiste kinnistamist!

Tartu Ülikool arvutiteaduse instituut otsis suvekoolis osalejatele nii Eestist kui ka välismaalt kohta inspireerivas keskkonnas, mis ühendaks endas nii mugavad majutusvõimalused, head ruumid ja tehnika ettekannete jaoks kui ka mõnusad vaba aja veetmise võimalused. Valituks osutus Roosta Puhkeküla.

Instituudi eesmärk oli pakkuda suvekooli osalejatele lisaks enesetäiendusele ka ehedaid emotsioone. Nii meeldisidki neile puhkekeskuse poolt pakutavad saunad ning välised lisategevused nagu mingigolf, disc-golf ja seiklusrada, kus peale mõttetööd end vabaks lasta ja füüsiliselt proovile panna.

„Mugavustsoonist väljatulek ehk tavalise klassi- või konverentsiruumi hülgamine ning uute kohtade avastamine soodustab teadmiste omandamist ja kinnistumist, edendab team-building’ut ja paneb inimesed loomulikul moel omavahel rohkem suhtlema,” ütlesid instituudi töötajad pärast suvekooli. „Roosta asub looduskaunis kohas, eemal igasugusest linnakärast ja saginast. Jalutuskäigu kaugusel on ka mererand, kus aeg maha võtta ja mõtteid koguda. Roosta on suurepärane koht töö ja puhkuse ühendamiseks ning tänu toredale ja abivalmile personalile õnnestus meie suvekool seal imehästi!”

Vaata lisainfot roosta.ee

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456