Autor: Tõnu Tramm • 25. aprill 2023

Veokijuhtide palgataseme TOP: edetabelis veerandsada riiki

Millises riigis on veokijuhil võimalik suurimat palka teenida? Statistikaid on erinevaid, kuid Saksa väljaande autobahn.de andmetel on selleks riigiks USA, millele järgneb Šveits. Eesti on selles edetabelis üsna viimaste seas.
Euroopas on kõrgeimad veokijuhtide palgad Šveitsis ja Taanis.
Foto: Pixabay

Veerandsajast riigist koosnevas edetabelis on enamik Euroopa riike, lisaks USA ja Kanada. Balti riike edetabelis kahjuks ei ole, kuid Eesti ametliku palgastatistika järgi oli meil veokijuhi keskmine brutopalk 2022. aasta IV kvartali andmete järgi alates 1061 eurost Valgamaal kuni 1733 euroni Läänemaal. Riigis keskmisena 1293 eurot.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456