• 06.04.16, 19:45
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Eesti tööjõukulude kasvu esirinnas

Eesti on koos Läti ja Leeduga euroalal kõige kiiremini kasvavate tööjõukuludega, selgub Eurostati tööjõukulude ülevaatest.
Eesti tööjõukulud kasvasid euroalal teistest kiiremini.
  • Eesti tööjõukulud kasvasid euroalal teistest kiiremini. Foto: Raul Mee
Kõige kiirem kasv toimus mullu võrrelduna 2014. aastaga Lätis, kus tööjõukulude suurenesid 7,3 protsenti, järgnesid Leedu 5,6 protsendiga ja Eesti 5,3 protsendiga. Keskmiselt kasvasid Euroopa Liidus tööjõukulud 2,0 protsenti ja euroalal 1,5 protsenti.
Väljastpoolt euroala leiab aga veelgi suuremad kasvu, nimelt Rumeenias oli see 8,3 protsenti. Bulgaarias oli kasv 7,0 protsenti. Kolmes riigis – Itaalias, Küprosel ja Norras – tegid tööjõukulud vähikäiku.
Läti ja Leedu kuuluvad koos Rumeenia ja Bulgaariaga ka kõige väiksemate tööjõukuluga riikide hulka. Tööjõukulude esiotsas troonivad Taani, Belgia Rootsi ja Luksemburg.
  • Foto: Eurostat
* Artikkel on ilmunud Äripäevas.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 01.10.24, 17:11
Kuidas saada kaks ühes – tegus seminar ja meeldejääv loodusmatk?
Sobiva seminariruumi leidmine, mis oleks pealinnast piisavalt kaugel, et pakkuda rahu, kuid samas varustatud kõigi vajalike tehniliste lahendustega, on keeruline leida. Veelgi keerulisemaks läheb paiga leidmine siis, kui peale seminari oleks soov ka mõnus matk korraldada, jalgrattaga sõita või lihtsalt maitsvat toitu nautida. Ent selline koht on olemas – Aegviidu Tervisedepoo just seda kõike pakub.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Personaliuudised esilehele