25. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teeks värbamise põnevaks – mänguga?!

Põgenemistuba "Tööintervjuu” paneb kandidaadi tõeliselt proovile!
Palju kirjutatakse sellest, kuidas erinevad tehnoloogilised lahendused aitavad traditsioonilist värbamist lihtsamaks ja efektiivsemaks muuta. Kuidas aga teha töövestlused ja valiku tegemine nii enda ja kandidaatide jaoks põnevaks? Minu soovitus on: mänguga!

Soovitan valida mängud, kus on vaja sarnaseid oskusi, mida hilisemas pakutavas töös, ja kaasata mängu kindlasti see osa tiimist, kes uue töötajaga koos peaks hiljem tööd tegema. Meie GoWorkaBitis oleme mänginud Aliast videokõne teel, viimase värbamise viisin aga läbi Tallinna ühes ägedaimas põgenemistoas.

Kuidas mäng aitab värbajal teha valikut?

Mäng näitab väga hästi tiimi dünaamikat ja seda, kes kandidaatidest paremini seltskonda sobitub.Hästi valitud mäng näitab probleemide lahendamise kiirust ja oskust. Samuti seda, kuidas inimene probleeme lahendab, kas üksi või tiimi kaasates. Lisaks tuleb välja, kas kandidaat on parem analüüsis ja matemaatikas või on tema tugev pool hoopis loovus ja suhtlemisoskus.See on ilmselt üks parimaid mooduseid tekitada kunstlikult stressiolukord, kui on vaja testida, kuidas kandidaat stressiga toime tuleb.

Tihtipeale on keeruline viimase vooru kandidaatide vahel otsust teha, sest ükskõik kui hästi on tehtud tööintervjuu, ei näita see siiski, kuidas inimene reaalses elus meie tiimis käituks. Koos ühise eesmärgi nimel töötamise simulatsioon näitab seda päris hästi.

Kuidas mängu valida?

– Sobivad erinevad team-building'u eesmärgiga mängud. näol..

– Hea variant on teha n-ö proovipäev tööampsu

– Kes soovib  „Tööintervjuu” nimelist põgenemismängu mängida, leiab selle siit

Milliseid vahvaid uudseid mooduseid oled Sina värbajana kasutanud? Kirjuta meile!

Autor: Kei Karlson, GoWorkaBiti kaasasutaja

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456