Autor: Äripäev • 18. märts 2019

Stora Enso koondab Soomes sadu töötajaid

Puidukontserni Stora Enso peakorter Helsingis.
Foto: KIMMO BRANDT, EPA
Metsatööstuskontsern Stora Enso paneb Soomes Oulus kinni paberiliini ja lõikamisüksuse ning kohandab tehase pakkepaberi valmistamiseks, kirjutab Kauppalehti.

Selle käigus koondatakse kuni 400 töötajat. Läbirääkimised ametiühingutega algavad järgmisel nädalal ja need puudutavad kõiki Oulu tehase töökohti, kokku 600.

Ettevõtte eelmise aasta suvel alustatud kasumlikkuse uuringus tehtud ettepanek puudutas kahte paberiliini. Tehnilisi ja majanduslikke argumente kaaludes nägi plaan ette muuta üks paberiliin pakendiliiniks ning sulgeda teine paberiliin ja lõikamisüksus kõige hiljem 2020. aastaks.

Vajalikuks investeeringuks arvestati 350 miljonit eurot aastatel 2019–2021.

Veebruari alguses teatas Stora Enso Soomes Imatral ühe paberimasina sulgemisest, mis tähendas 80 täiskohaga töötaja koondamist. Säästuprogramm näeb ette ka Rootsi Ala ja Eesti Imavere saeveski kulude kokkutõmbamise, on Kauppalehti kirjutanud.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456