Autor: Personaliuudised.ee • 14. veebruar 2020

Mitmekesise tööandja märgis „Austame erinevusi” ootab kandideerima

Juba teist korda on Eesti tööandjatel võimalus taotleda mitmekesise tööandja märgist „Austame erinevusi”. See on märgis tööandjale, kes väärtustab kõiki oma töötajaid, peab lugu võrdsest kohtlemisest ning hindab mitmekesisust edendavat ja kaasavat organisatsioonikultuuri.
Foto: Pixabay

„Austame erinevusi” on kvaliteedimärk, mis näitab, et ettevõte või asutus on atraktiivne tööandja, mis ootab tööle talente sõltumata nende taustast. „Märgis annab ühelt poolt inimesele kindluse, et meie ettevõte lähtub oma tegevutes kindlatest väärtustest. Teisalt annab see teadmise ka ühiskonnas laiemalt, et oleme organisatsioon, mis arvestab erinevustega,” selgitas Häirekeskuse peadirektor Kätlin Alvela.

Märgis saadab väärtuspõhise sõnumi ka klientidele ja koostööpartneritele, et organisatsioon hoolib Eestist ja maailmast ning annab oma panuse selle paremaks muutmiseks. „Mitmekesisuse märgis näitab, et ettevõte pöörab suurt tähelepanu eetikale ja inimõigustele ning mõistab, et mitmekesine personal on ainult positiivne väärtus. See näitab, et ettevõte pöörab personalivalikul tähelepanu eelkõige ametialasele pädevusele, mitte stereotüüpidele,” toonitas Koduekstra tegevjuht Tõnu Lemsaar. Mõlemaid organisatsioone tunnustati märgisega 2018. aastal.

„Märgise saanud organisatsioonid peavad oluliseks, et see aitab neil konkurentsitihedal tööturul teiste tööandjate seast eristuda ning meelitada ligi tipptalente. Samuti näevad nad seda hea võimalusena kinnitada töötajatele, et nende heaolu on tähtis, ning näidata partneritele ja klientidele oma edumeelsust,” sõnas Eesti Inimõiguste Keskuse mitmekesisuse ja kaasatuse valdkonna juht Liina Rajaveer.

Märgise taotlemise eeltingimus on see, et mitmekesisuse, kaasatuse ja võrdse kohtlemise põhimõtted on ettevõtte või asutuse väärtustes olulisel kohal – näiteks on organisatsioon liitunud Eesti mitmekesisuse kokkuleppega või sõnastanud need sisedokumentides. Kandideerimise esimene samm on eneseanalüüs, seejärel tuleb sellele toetudes panna paika kaheaastane mitmekesisuse plaan, mis sisaldab tegevuskava. Plaani koostamise juures on taotlejale soovi korral abiks kogemustega mitmekesisuse nõustajad. 2020. aastal on mitmekesisuse plaanide esitamise tähtajaks 30. aprill. Märgise saajaid tunnustatajse pidulikult sügisel, märgis kehtib kaks aastat.

Märgise „Austame erinevusi” on ellu kutsunud Sotsiaalministeerium ja seda annab 2018. aastast välja Eesti Inimõiguste Keskus

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456