Autor: Kadri Seeder • 14. mai 2020

Iseseisvus tööaja korraldamisel suurendab töötajate rahulolu

Tööaja sobivus töötajale on väga oluline töökoha valikut ja tööga rahulolu mõjutav tegur. Kui tööaeg ei sobi isikliku eluga ja teises ettevõttes pakutakse sobivamat tööaega, vahetavad töötajad töökohta.

Kindlasti sõltub tööaja sobivus isikliku elu korraldusest ning praegusel ajal ka tööturu olukorrast. Määramatutes ja ebakindlates oludes hoiavad töötajad töökohast rohkem kinni ning on vajadusel valmis ka ebamugavustega leppima. Kaugtöö tegijatel tuleb aga praegu toime tulla suurema iseseisvusega ning oma töö- ja puhkeaja juhtimisega.

2019. aasta novembris Palgainfo Agentuuri ja tööportaali CVKeskus.ee korraldatud üle 10 000 osalejaga tööturu- ja palgauuringust selgus, et tööajaga on rohkem rahul need töötajad, kes on selle kasutamise korraldamisel iseseisvamad. 13% uuringus osalenud töötajatest saab tööaja kasutamist täielikult ise määrata, veerand (25%) saab seda teha suurel määral. Vähesel määral saab tööaega mõjutada üle veerandi (26%) ning 15% töötajatest ei saa seda üldse mõjutada. Ülejäänud saavad tööaja kasutamist mõjutada keskmiselt.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456