Autor: Personaliuudised.ee • 12. juuni 2020

Kas võib töötaja lahti lasta, kui ta ei kasuta isikukaitsevahendeid?

Lugeja küsimusele isikukaitsevahendite kasutamise kohta vastab Tööinspektsiooni töökeskkonna konsultant Piret Kaljula.
Foto: Unsplash

Töötaja töötab metallitööstuse ettevõttes. Tööandja sunnib töötajaid kandma turvajalanõusid ja ähvardab lahti lasta need töötajad, kes turvajalanõusid ei kanna. Ent töötajal on nendega ebamugav – kas ta võib keelduda turvajalanõude kandmisest? Kas tööandja võib töötaja lahti lasta sellepärast, et töötaja ei kanna turvajalanõusid?

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456