Autor: Personaliuudised.ee • 27. august 2020

Noorte palgalõhe: kas probleem on naiste madalates palgaootustes?

Meeste ja naiste vaheline palgalõhe saab alguse juba esimesest töökohast, selgus SEB viimasest noorteuuringust. Mais korraldatud uuringu andmed aga loovad eelduse, et vahe peitub naiste ja meeste erinevates hinnangutes õiglase palganumbri kohta, samuti väga erinevates ootustes tuleviku sissetulekutele.
Foto: Liis Treimann

Noored naised hindavad oma praegustele teadmistele ja kogemustele vastava palgataseme meestest tunduvalt madalamaks: üle 1000-eurost palka ootab vaid 44% naistest ja 72% meestest. Samuti on mehed palju optimistlikumad oma tulevaste sissetulekute puhul, kus keskmisest suuremat palka (üle 1500 euro) ootab ligi 40% meestest ja vaid 16% naistest. Ainult 2% naistest usuvad, et nad on ühe aasta pärast väärt rohkem kui 2000-eurost palka, samas on vastav osakaal meeste seas 15%.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456