Autor: Palgauudised.ee • 13. juuni 2022

KKK: milline leping sõlmida, kui tööaeg on teadmata?

Advokaadibüroo LEXTAL vandeadvokaat Kristi Sild selgitab, milline leping tuleks töötajaga sõlmida, kui töötundide arv ei ole ette teada.
Foto: Pixabay

Lugeja küsib: Töötaja on seni töötanud täistööajaga ja otsustanud jääda pensionile. On aga kokkulepe, et ta toetab kolleege veel mõni kuu pärast seda ja kasutab selleks ka tööandja töövahendeid. Töötundide arv ei ole ette teada, see selgub jooksvalt. Kuidas oleks kõige parem seda vormistada: kas olemasoleva töölepingu uue redaktsioonina muutes lepingu sisu või hoopis töövõtulepinguna? Tööaja arvestus toimuks tunni alusel vastavalt tegelikult töötatud tundidele.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456