Autor: Triinu Toomela, Soulteami asutaja • 13. mai 2024

Rahakott ahtake? Kuidas väikeste kuludega meeskonnale eriline tänuõhtu korraldada

Keerulistel aegadel kiputakse kokku hoidma eelkõige sündmuste korraldamiselt. Sündmuste korraldamise ekspert ja Soulteami asutaja Triinu Toomela sõnab, et tegelikult on kriisides, vastupidi, oluline oma inimesi tunnustada, motiveerida ja hoida. Küll aga ei pea sündmus olema kulukas – võimalik on korraldada meeldejääv kokkutulek ka väikeste kuludega.
Foto: ERLEND STAUB

Sündmus olgu inimestele huvitav

Toomela rõhutab, et kindlasti ei tohiks sündmust korraldada lihtsalt selle pärast, et peab või nii on juba pikalt traditsiooniks. Sellisel juhul on üsna tõenäoline, et inimesed ei tule kohale ja sündmusest saab ettevõttele pigem kulu kui tulu.

Kõige parem sündmus lähtub eesmärgist ja nende inimeste endi soovidest, kellele sündmus on korraldatud. Seega tasub kuulata ja uurida, mida neile teha meeldiks ja millest nad on huvitatud, ning korraldada sündmus vastavalt sellele. Kulude mõttes on aga võimalik leida nutikaid lahendusi.

Suurtele kuludele on olemas alternatiivid

Toomela toob alternatiivse näitena selle, et kui kollektiiv on väike, siis ei pea alati korraldama nii-öelda kinnist ja ainult omadele inimestele suunatud sündmust koos toitlustuse ja bändiga. Alternatiivina võib hoopis teha kontoris või mõnes privaatses restoranis õhtusöögi ja minna pärast seda üheskoos mõnda avalikku kontserti kuulama. „Tavapäraselt saab ka meelelahutusasutustes broneerida oma seltskonnale eraldi laua või ala, kus kolleegid saavad koos õhtut nautida. Sellise lahenduse juures on kulud oluliselt väiksemad kui näiteks bändi eraldi esinema kutsudes, sest üldjuhul lisandub bändi honorarile ka veel heli- ja valgustehnika,“ sõnab Toomela.

Tänuüritus võib olla ka väike ja privaatne

Ei ole ka tingimata vaja rentida peopinda. Kui ettevõttel on olemas kontor, saab korraldada kohapeal väiksema sündmuse, kus töötajaid tunnustada.

Hea võimalus seda teha on näiteks tänuhommik, kus tänada meeskonna kõige säravamaid tähti ja tunnustada kõiki nende panuse eest. Selline privaatne ja väike sündmus läheb vahel rohkemgi hinge kui suur pidu.

Kontoris on võimalik korraldada ka näiteks brunch’i, kus saab kõhu täis ja meeleolu heaks. Õhtul aga võib ette võtta lauamänguõhtu, korraldada kokteilikoolituse või mõne muu meelelahutusliku aktsiooni, mis kontorikeskkonda kenasti sobib ja ära mahub.

Sündmus võib toimuda ka õues

Väga populaarne on korraldada sündmusi hoopis õues ja talv pakub selleks häid võimalusi. Näiteks võib minna vastlapäeva raames tiimiga koos kelgutama ja pakkuda hiljem soojenduseks toitvat suppi. See lööb kõigil põsed õhetama ja pealegi on värske õhk kasulik!

Parem kvaliteet kui kvantiteet

Sündmust korraldades saab kokku hoida nii mõnestki kohast, kui mõelda nutikaid ja alternatiivseid lahendusi, aga kindlasti ei tohiks Toomela sõnul kokku hoida oma inimeste pealt. Ka toit on miski, mis alati meelde jääb, nii et selle pealt säästa ei maksa. „Kui kõht on täis, siis on ka meel rõõmus ja tuju hea,“ soovitab Toomela.

Kui raha napib, soovitab ta teha sündmuse pigem väiksemalt ja kvaliteetsemalt, mitte suurelt ja kvantiteeti taga ajades. Sündmusele kutsutud külalised saavad vahest aru ja jäävad seda ka hiljem mäletama.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456