Autor: Personaliuudised.ee • 17. august 2023

Eesti iduettevõtetes teenib keskmiselt üle kolme tuhande euro kuus

Startup Estonia ja Statistikaameti andmetel küündis selle aasta esimesel poolaastal vähemalt ühe päeva iduettevõtetes töötanud inimeste keskmine brutopalk 3243 euroni, ületades Eesti keskmist töötasu ligi kaks korda. Võrreldes mullu sama perioodiga kasvasid iduettevõtete töötajate palgad 14 protsenti.
Foto: Pexels

Startup Estonia juht Eve Peeterson sõnas, et Eesti tehnoloogiasektoris on konkurents kõrgkvalifitseeritud tööjõu pärast jätkuvalt tugev. “Samas on näha, et iduettevõtjad otsivad kokkuhoiu ja kulude optimeerimise võimalusi ning paraku on see kaasa toonud ka koondamisi. Idusektori töötajate arv tervikuna ei ole aga langenud ning koondatud töötajad leiavad enamasti kiirelt rakenduse teistes iduettevõtetes. Ka välistalentide roll on tehnoloogiasektoris jätkuvalt oluline, kuna nad täidavad eelkõige neid positsioone, mida Eesti tööjõuturg ei suuda täita,” selgitas Peeterson.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456