Autor: Personaliuudised.ee • 2. oktoober 2023

Eesti ja Soome loovad IT-lahendused töötamisega seotud andmete vahetamiseks

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo külastab täna Helsingit, kus allkirjastas koostöömemorandumi Soome sotsiaalkindlustusminister Sanni Grahn-Laasoneniga. Koostöö tulemusena paraneb andmevahetus sotsiaalkindlustuse valdkonnas, et oleks lihtsam määrata kahe riigi vahel liikuvate ja töötavate inimeste hüvitisi ning vältida topelt kindlustuskaitse teket.
Eesti sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo ja Soome sotsiaalkindlustusminister Sanni Grahn-Laasonen.
Foto: Sotsiaalministeerium

Koostöömemorandum keskendub eelkõige sotsiaalmaksu ja töötamisega seotud andmete vahetamisele, et luua paremad tingimused inimestele, kes elavad või töötavad mõlemas riigis. Andmevahetuse projekti tulemusena saavad mõlema riigi asutused vahetada massandmeid automatiseeritult ja tõhusalt.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456