Autorid: Helen Roots, Gerli Ramler • 3. juuli 2024

SUUR KÜSITLUS | Personalitöö murepunktid: võitlus talentide pärast, vananev rahvas ja multikulti-ühiskond

Võitlus noorte talentide pärast, inimeste tervisemured ja tööjõus inimeste vananemine, erinevusi austav kultuur ning töökoha atraktiivsus on tõenäoliselt peamised murekohad, millega ettevõtjad täna silmitsi seisavad. Küsisime Eesti organisatsioonide personalijuhtidelt, kust king kõige enam pigistab ja kuidas nad tööjõuga seotud probleemidele lahendusi leiavad.
Foto: Pixabay

„Talentide kaasamine ja järelkasvu tagamine on keerukas väljakutse kõikides valdkondades. Kiiresti arenev energiamaailm nõuab paindlikkust ja kohanemisvõimet ning tulevikukompetentside arendamist juba täna,” nendib Eesti Energia töötajakogemuse direktor Kadi Piikov. „Meie ettevõtte kriitilised kompetentsid on seotud insenertehnilise, energeetika ja infotehnoloogia valdkonnaga, samuti on vajalik juba täna kindlustada keemiavaldkonna kompetents tulevikuks. Seetõttu on äärmiselt oluline panustada järelkasvu tegevustesse, suunates fookust lisaks kõrgkoolide tudengitele juba ka gümnaasiumiõppes olevatele noortele, et kindlustada tuleviku vajadused. Teeme tugevat koostööd ülikoolidega strateegilisel tasemel.”

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456