Piret Jamnes • 25 veebruar 2020
Arvamused
Ainult tellijale

4 ettepanekut valitsusele ja 8 soovitust tööandjale, et tööjõudu leida ja hoida

Kuidas saavad ettevõtted ennast ise aidata, et praeguses tööjõukriisis ellu jääda ja vajalik tööjõud turult siiski üles leida ja kätte saada? Mida tuleks aga valitsusel ette võtta? Oma tähelepanekuid jagas Fontese arendustiimi juht Piret Jamnes.

Foto: Pixabay

Olemasoleva tööjõu maksimaalne ja paindlik kaasamine eeldab planeeritud ja järjekindlalt elluviidud tegevusi nii riigilt kui ka organisatsioonidelt. Peamiste sihtgruppidena, kus on veel kasutamata potentsiaali, näen noori (nt tudengeid) ja eakamaid inimesi. Mõlema grupi puhul saaks toetada nii nende tööturule jõudmist, sinna naasmist kui ka seal panustamist. Näiteks seeniortöötajate puhul saaks toetada nende erialaste pädevuste, digipädevuste ja mentorlusoskuste arendamist, mis võimaldaks neil panustada erialasel tööl neile sobiva koormuse ja organisatsiooni jaoks kasuliku fookusega, selle asemel et suunata neid kõige lihtsamat tööd tegema.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • lugeda kõiki lukus lugusid, valdkonna arvamusliidrite artikleid ja intervjuusid
 • ligipääsu põnevatele kogemuslugudele ja palga TOPi artiklitele
 • ülevaate raadiosaadete ja ürituste ettekannete kokkuvõtetest
 • aastatellimuse puhul Personali Praktiku paberväljaande
 • kord nädalas ilmuva personaliuudised.ee uudiskirja
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  PERSONALIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad personali uudised igal nädalal enda postkasti.

  Personaliuudised.ee toetajad:

  Kai Miller
  Kai MillerPersonaliuudised.ee juhtTel: 5330 5136
  Cätlin Puhkan
  Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700