Autor: Piret Jamnes • 25. veebruar 2020

4 ettepanekut valitsusele ja 8 soovitust tööandjale, et tööjõudu leida ja hoida

Kuidas saavad ettevõtted ennast ise aidata, et praeguses tööjõukriisis ellu jääda ja vajalik tööjõud turult siiski üles leida ja kätte saada? Mida tuleks aga valitsusel ette võtta? Oma tähelepanekuid jagas Fontese arendustiimi juht Piret Jamnes.
Foto: Pixabay

Olemasoleva tööjõu maksimaalne ja paindlik kaasamine eeldab planeeritud ja järjekindlalt elluviidud tegevusi nii riigilt kui ka organisatsioonidelt. Peamiste sihtgruppidena, kus on veel kasutamata potentsiaali, näen noori (nt tudengeid) ja eakamaid inimesi. Mõlema grupi puhul saaks toetada nii nende tööturule jõudmist, sinna naasmist kui ka seal panustamist. Näiteks seeniortöötajate puhul saaks toetada nende erialaste pädevuste, digipädevuste ja mentorlusoskuste arendamist, mis võimaldaks neil panustada erialasel tööl neile sobiva koormuse ja organisatsiooni jaoks kasuliku fookusega, selle asemel et suunata neid kõige lihtsamat tööd tegema.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456